Çocuğunuzla Nasıl Daha Fazla Kaliteli Vakit Geçirebilirsiniz?

Küçük çocuklarınızla geçen zamanlar bitmek bilmiyor gibi uzun sürse de yıllar uçup gidiyor. Size sunacağımız pratik ve hedef odaklı planı, beraber geçirdiğiniz zamanların kalitesini arttırmak için kullanabilirsiniz.

İşten geldiğinizde ya da yorucu bir gün geçirdikten sonra belki de  yapmak istediğiniz tek şey  kendinizi yatağa atmak olacaktır. Ama unutmayın ki yıllar çok çabuk geçip gidiyor ve değişmeyen tek bir gerçek var: Çocuğunuz sizinle zaman geçirmek istiyor. Onlarla geçirdiğiniz vakitlerde çocuklarınız sizi daha iyi tanıyacak ve sizin de kendinize dönüp kendinizi tanımanıza yardımcı olacaktır. İşte daha keyifli ve kaliteli vakit geçirebilmeniz için size birkaç öneri:

Ebeveynlik Meditasyonunu Deneyin      

Aklınızda yetişkin dünyanıza dair atamadığınız birçok şey varken çocuklarınızla zaman geçirmenin yorucu olacağı düşüncesine kapılabilirsiniz. Bundan kurtulmak için “ebeveynlik meditasyonu”nu deneyin. Sadece çocuklarınıza odaklanın ve onlara kulak verip anlamaya çalışın.

Pijamalarınızla Yürüyüşe Çıkın

Çocukları uyku saatinde yatağa yatırabilmek bazen tam bir kabusa dönüşebiliyor. Eğer hava durumu uygunsa onları yatmadan önce kısa bir yürüyüşe çıkarın ve rahatlamalarını sağlayın.

Özel Yemek Seansı

Evde ailecek yemek yemek çok önemli bir durumdur. Ama eğer yemeğin bir teması varsa aileyi masa etrafında toplamak çok daha kolay olacaktır. Örneğin, pizza, köfte-patates, hamburger ya da pancake geceleri yapabilirsiniz.  

Tamir İşlerini Beraber Yapın

Evde tamir edilmesi gereken bir şey varsa bütün sorumluluğu kendi üzerinize almayın. Eğer bu süreci çocuğunuzla beraber yönetirseniz hem ona vakit ayırmış olursunuz hem de ona araç-gereçleri ve en temel tamir işlerini öğretmiş olursunuz.

Her Yere Araba ile Gitmeyin

Çoğu zaman, vakitten kazanmak için en yakın yerlere bile arabayla gidiyoruz. Ama çocuğunuzu yakın bir yere bırakmanız gerekiyorsa geçen zamanı umursamayıp onunla yürümeyi tercih edin. Bu şekilde onlarla daha sakin ve daha huzurlu bir vakit geçirme şansına sahip olacaksınız. 

Onların Oyunlarını Oynayın

Eğer eve bilgisayar oyunu getirecekseniz öncelikle bu oyunun nasıl oynandığını öğrenin. Bu gibi oyunlar, çocuklarınızın sizi yenmesine izin vereceğiniz nadir mecralardandır. Bu sayede hem onların dünyasına dahil olmuş olursunuz hem de çocuklarınızın anne babalarının da yenilebilir insanlar olduğunu görmesini sağlarsınız.

Çocuklarınıza Abur Cubur Alın

Evet, sağlıklı beslenmek çocuklarınız için kesinlikle çok önemli. Ama eğer özel zamanlarda, mesela çocuğunuzun haftada bir izlediği en sevdiği program zamanında, ona bir paket cips almak ya da çok sıcak bir yaz gününde onlara dondurma ikram etmekte çok da büyük bir zarar yok. Aksine, bu durum, geçirdiğiniz ânı özelleştirir ve çocuklarınızı mutlu eder.

Go tahtasından hayata bir bakış at
8 Sİilindirli Motor Üretmek İmkansız Değil!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı Sepetim
Kapalı Son Görüntülenen
Kapalı
Kapalı
Kategoriler