Aile ile Çıkılan Tatiller Çocukların Mutluluklarını Uzun Vadede Etkiliyor

“Aile ile yapılan tatiller çocuklar tarafından, hem o an için hem de hafızalarında yer etmesi açısından büyük değer taşıyor,” diye açıklıyor psikolog ve çok satan yazar Oliver James. “Aileyle yapılan sohbet, bir dondurmayı paylaşmak ve sevdiğiniz şeyleri yapmak, yeni yerler görmek ve deneyimler yaşamak unutulmaz anılar bırakır.  Eğer harcayabileceğiniz paranız varsa nereye harcayacağınız konusunu çok düşünmeyin.”

Ayrıca, çocuklarınızla seyahate çıkmak, onların beyin gelişimi açısından da önem taşıyor. Stres kontrolü, dikkat, odaklanma, iyi planlama, öğrenme kabiliyeti ve fiziksel/zihinsel sağlıkta iyileşme gibi özelliklerde ilerleme kaydetmesini sağlıyor.

Aile tatilleri, “mutluluğa demir atmak” olarak değerlendiriliyor. 2015 yılında, İngiltere’deki Family Holiday Association’ın (Aile Tatilleri Birliği) yaptığı araştırmaya göre, insanların mutlu anılarının yüzde 49’u aile ile çıkılan tatillere ait. Her üç kişiden biri, ailesiyle çıktığı  tatillere dair anılarının çok canlı olduğunu söylüyor ve her dört kişiden biri bu anıları zor zamanları atlatabilmek için kullandığını ifade ediyor.

Annelerin İş ve Aile Arasındaki Dengeyi Korumasının 10 Yolu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı Sepetim
Kapalı Son Görüntülenen
Kapalı
Kapalı
Kategoriler