Çocuğunuza Paranın Ne Olduğunu Öğretebileceğiniz 4 Eğlenceli Aktivite

Bu basit aktiviteler çocuğunuza bağış yapma, zevkleri erteleme, bütçe çıkarma, para biriktirme ve yatırım gibi temel ekonomi prensiplerini öğretmeye yardımcı olacaktır.

İyilik Çemberi

Kazanılması gereken en önemli alışkanlık parayı ihtiyacı olanlara verebilmektir. Çocuğunuz 4 yaşından itibaren bu konsepti anlayabilir duruma gelecektir. Sadece birkaç liranın, ihtiyacı olan kişiler için ne kadar büyük değişiklikler yaratabileceğini onlara açıklayın. Ve bu alışkanlığı kazandırmak için şunu deneyin: Çocuğunuzun yardım için kenara attığı her bir lira için siz de ona bir lira ayırın. Bu şekilde bir iyilik çemberi oluşturmuş olursunuz hem de küçük meblağların birikerek ne kadar büyüyebileceğini ona göstermiş olursunuz.

Kelebek Etkisi

Zevkleri erteleyebilmek, 4-5 yaşlarındaki çocuklara öğretebileceğiniz en önemli hayat derslerinden biridir. Parayı  mantıklı harcayabilmek, biriktirebilmek ve uzun vadede kullanabilmek için yatırım yapabilmek… Kelebek kozası yöntemi bunu çocuklarınıza öğretmek için en mantıklı ve eğlenceli yoldur. Kelebeğin sabredip bekleyip zamanı geldiğinde kozasından çıkması çocuklara yüzyıllarca sürüyormuş gibi gelir.  Kelebeğin bu gelişiminin her bir aşamasında kumbaranıza belli bir miktar para atın. Hem bir canlılığın dünyaya göz açışını gözlemleyin hem de bunu para biriktirmek için bir araç olarak kullanın.

Hamurunda Tutumluluk Var

Çocukları pastadan daha fazla motive eden çok az şey vardır. 6 yaş ve üstü çocuklarınızla pastaneye gidin ve çocuğunuza beğendiği pastayı bir dahakine evde yapmayı teklif edin. Bunu yaparken de küçük hesaplamalar yapın. Kendiniz pişirdiğinizde daha mı ucuza geliyor yoksa pastanedeki fiyat zaten daha mı ucuz? Eğer kendi tarifinizle kârlı çıktıysanız pişirmeye devam. Ancak pastane daha makulse o zaman farklı dükkanları gezip daha ucuz pastaları keşfetmeye çıkın.

Vadeli Hesap

Benjamin Franklin, eğer vadeli hesabınız varsa kenara atılan bir kuruş kazanılan bir kuruştan çok daha fazladır, demiş. Çocuğunuza böyle bir seçeneğinin olduğunu anlatın ve parasını kenara attığında paranın kendi kendine çoğalmasını görebileceği onu mutlaka sevindirecektir.

Bilimi Seven Bir Çocuk Yetiştirmek İçin 5 Yol

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı Sepetim
Kapalı Son Görüntülenen
Kapalı
Kapalı
Kategoriler