Annelerin İş ve Aile Arasındaki Dengeyi Korumasının 10 Yolu

Artık eskiye göre çok daha fazla anne çalışma hayatının içinde. Tam zamanlı çalışan anneler, çoğu zaman kendini stres altında ve suçlu hissediyor çünkü kendilerini iş ve aile hayatında sıkışıp kalmış hissediyorlar. Önemli olan nokta; planlamaya, organize olmaya ve doğru dengeyi bulmaya odaklanmaktır. İşte hem kariyerinizde hem de aile hayatınızda başarılı olabilmenizi sağlayacak 10 farklı yolu.

Annelerin İş ve Aile Arasındaki Dengeyi Korumasının 10 Yolu

Suçluluk Duygusundan Kurtulun

Çocuklarınızla olamadığınızı düşünmek yerine, şirketinizdeki pozisyonunuzun aile hayatını nasıl beslediğine odaklanın. Sonuçta kazandığınız para ile çocuğunuzu farklı kurslara gönderebilir ya da ilerideki eğitim hayatı için kenara para atabilirsiniz. Ayrıca, iyi günlerin olduğu gibi kötü günleriniz de olacaktır.

Kaliteli Bir Çocuk Bakıcısı Bulun

Öncelikle çocuğunuzun bakımına dair kendi krtiterlerinizi listeleyin. Daha sonrasında aile, arkadaşlar ve tanıdıklarınız gibi güvendiğiniz insanları, tanıdıkları kişileri sizlere ulaştırması için haberdar edin. Dadıları, bakıcıları ya da buna dair kurulan şirketleri araştırın ve kriterlerinizle karşılaştırın. Size uygun olan ve güvenilir dadı, bakıcı ya da oyun ablası/abisini bulduğunuzda üzerinizdeki yük önemli oranda azalacaktır.

Sabahları Daha Kolay Hale Getirin

Sabahları eliniz ayağınıza dolaşsın istemiyorsanız geceden belli başlı şeyleri hazırlayabilirsiniz. Mesela çocukların beslenmelerini ve kıyafetlerini hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu iş bölümlerini eşinizle paylaşabilirsiniz. Günleri bu paylaşıma göre düzenlerseniz her şey sistematik olacak ve zaman kaybı olmadan işlerinizi kolayca yolunuza koyabilirsiniz.

Aile Takvimi Yaratın ve Organize Edin

Ailenin önceliklerini belirleyin ve bir takvim oluşturun. Bu takvime, ailecek yapılacak aktiviteleri, özel günleri, fatura ödeme tarihlerini ve aklınıza gelen diğer önemli olayları yazın. Aynı şekilde bu takvimi dadınız ya da bakıcınıza göre de ayarlamanız gerekir. Bu şekilde her şeyi organize etmek ve her şeyin üstesinden gelmek daha kolay olacaktır.

İşvereniz ile İletişim Halinde Olun

İşvereniniz ile konuşmadan önce neye ihtiyacınız olduğuna dair bir planınız olsun. Her işverenin kendine has özellikleri vardır ancak siz elinizden geldiğince dürüst ve açık olmaya çalışın.

Gün İçinde İletişim Halinde Kalın

Çocuklarınızla beraber olmasanız da onlarla iletişim halinde kalın. Onlar için eve, ses kaydı ve görüntü kayıtları bırakabilirsiniz. Eğer önemli  bir etkinliği kaçıracaksanız bunu telafi etmek adına çocuklarınıza uğur getirecek bir şeyler verin ve diğer seçenekleri düşünmeye odaklanın.

Dikkat Dağıtan ve Zaman Kaybettiren Etmenleri Sınırlayın

E-mailleri kontrol etmek ya da telefon görüşmeleri gibi işlerinizi çocuğunuz uyurken halletmeye çalışın. Televizyon izlemeyi en aza indirgeyin ve aile ile kaliteli vakit geçirmeye odaklanın. Aşırı görev yüklemeden kaçının; özellikle de çocuklarınızla vakit geçirirken.

Ailenize Has Aktiviteler Yaratın

Çocuklarınıza zaman yaratmak ve aile dinamikleri çok önemlidir. Bu yüzden sizin programınıza uyacak şekilde bazı aktiviteler düzenleyebilirsiniz. Bunları hafta sonuna yerleştirebilirsiniz. Hafta içi için ise oyun gecesi, film gecesi ve kitap gecesi gibi daha günlük aktiviteler oluşturup bunları rutine dönüştürebilirsiniz.

Eşinizle Zaman Geçirin

Eşiniz ile olan ilişkinizi zinde tutmayı da göz ardı etmeyin çünkü eşiniz sizin yanınızda olacak bir numaralı insandır. İlişkinize heyecanı geri getirmek için ayda bir de olsa dışarı yemeğe çıkın. Bazı çiftler ayda bir bile olsa buna para harcamak istemiyor olabilir. Ancak bu buluşmaları evde ayarlayabilmeniz de mümkün. Sakin bir gece ayarlayın, beraber yemek pişirin ve bir şeyler içerken sohbet edin.

Kendinize Zaman Yaratın

Eğer zamanınızı akıllıca kullanırsanız kendinize kalacak zamanı da bulabilirsiniz. Kendinizi her şeyden soyutlamak ve kendi başınıza kalmak aslında ihtiyacınız olan bir şeydir. Ev, iş ve eş derken hayatınızdaki en önemli rol olan kendinizi görmezden gelmeyin. Yukarıda saydığımız yolları hayatınıza uygulayabilmeniz için aslında öncelikle kendinizi rahatlamanız gerekir. Bu yüzden ne olursa olsun kendinizle baş başa kalmaya özen gösterin.

Çocuğunuz 10 Yaşına Girmeden Para Hakkında Vermeniz Gereken 10 Ders
Aile ile Çıkılan Tatiller Çocukların Mutluluklarını Uzun Vadede Etkiliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı Sepetim
Kapalı Son Görüntülenen
Kapalı
Kapalı
Kategoriler